Sposób przygotowania:
Udziec z indyka ze śliwką
Mięso z udźca indyczego razem ze skórą umyć i wykroić kości. Osuszyć i rozkroić na dłuższy płat tak aby można było zwinąć w roladę. Lekko rozbić i natrzeć solą ziołową, posypać pieprzem, ziołami, papryką ostrą.
Skropić oliwą z oliwek i odłożyć do lodówki na noc, wyjąć następnego dnia i ułożyć na mięsie śliwki suszone.
Zwinąć ściśle w rulon i spiąć wykałaczkami. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około 60 minut najpierw przykryte folią aluminiową.
Pod koniec pieczenia odkryć aby się ładnie opiekło mięso.
Skropić oliwą z oliwek i odłożyć do lodówki na noc, wyjąć następnego dnia i ułożyć na mięsie śliwki suszone.
Zwinąć ściśle w rulon i spiąć wykałaczkami. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach około 60 minut najpierw przykryte folią aluminiową.
Pod koniec pieczenia odkryć aby się ładnie opiekło mięso.