Sposób przygotowania:
W truskawkowym raju - deser truskawkowy
Deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Wszystkie składniki są tak naprawdę "gotowe", a jedyne co musimy to przełożyć 13 truskawek do rondelka, zasypać 2 łyżeczkami cukru i polać połową soku z cytryny. Podgrzewamy na małym ogniu. Dolewamy szklankę wody. Kiedy truskawki będą już miękkie- niczym na dżem- dodajemy jedno opakowanie galaretki i mieszamy do jej rozpuszczenia.
Na dno pucharków dajemy po jednym krążku waflowym, przykrywamy warstwą lodów, którą z kolei posypujemy pokruszonymi 5 płatkami waflowymi. Całość zalewamy truskawkowym musem, delikatnie przestudzonym. Do dekoracji wykorzystujemy pozostałe 3 płaty waflowe przecięte na pół i 2 truskawki.
Deser najlepiej podawać od razu, a jeśli przygotowujemy więcej deserków i chcemy zrobić je wcześniej, to pamiętajmy by sam mus zrobić jednak przed podaniem. Odstawiony na dłuższy czas zetnie się jak galaretka i nie będziemy mieli tego ciekawego efektu połączenia go razem z lodami.
Na dno pucharków dajemy po jednym krążku waflowym, przykrywamy warstwą lodów, którą z kolei posypujemy pokruszonymi 5 płatkami waflowymi. Całość zalewamy truskawkowym musem, delikatnie przestudzonym. Do dekoracji wykorzystujemy pozostałe 3 płaty waflowe przecięte na pół i 2 truskawki.
Deser najlepiej podawać od razu, a jeśli przygotowujemy więcej deserków i chcemy zrobić je wcześniej, to pamiętajmy by sam mus zrobić jednak przed podaniem. Odstawiony na dłuższy czas zetnie się jak galaretka i nie będziemy mieli tego ciekawego efektu połączenia go razem z lodami.
zbysiowa
rzelkazag
monikaT83
sandra200
rzelkazag