agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Wafel domowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Domowe wafle z dżemem różanym i masą

Wafel domowy

Składniki:

Wafel domowy

 

  • andruty 1 opak
  • masa kajmakowa 1 opakowanie
  • marmolada różana 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Wafel domowy
Przygotować niezbędne składniki na wafel domowy. Marmoladę różaną wyjąć z opakowania i wymieszać łyżeczką aby marmolada miała jednolitą konsystencję. Masę kajmakową włożyć do garnka i gotować około 2-3 godziny. Wyjąć wafle z opakowania, smarować równomiernie najpierw masą kajmakową, przykrywać waflem, następnie smarować marmoladą różaną. Smarować kolejne warstwy wafli na przemian raz marmoladą raz masą kajmakową. Przykryć ciężkim przedmiotem i odczekać kilka godzin wynosząc wafel do chłodnego i wilgotnego pomieszczenia. Kroić wafle w kwadraty.