Sposób przygotowania:
Wafle czekoladowe
1. Masło, mleko, kakao oraz cukier przekładamy do garnka i gotujemy na małym ogniu około 5 minut. Mieszamy, aż do połączenia się składników.
2. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
3. Dodajemy mleko w proszku. Mieszamy dokładnie.
4. Tak przygotowaną masę czekoladową nakładamy na całe wafle i przykrywamy czymś cięższym, aby wafle przesiąkły masą. Pozostawiamy najlepiej przez całą noc.
5. Następnie kroimy na mniejsze wafelki.
2. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia.
3. Dodajemy mleko w proszku. Mieszamy dokładnie.
4. Tak przygotowaną masę czekoladową nakładamy na całe wafle i przykrywamy czymś cięższym, aby wafle przesiąkły masą. Pozostawiamy najlepiej przez całą noc.
5. Następnie kroimy na mniejsze wafelki.