Sposób przygotowania:
Wafelki jaglane w czekoladzieETAP 1:
Kaszę jaglaną przepłukać zimną wodą, potem przelać wrzątkiem i włożyć do garnka. Zalać wodą lub mlekiem i gotować, aż kasza wchłonie płyn i zrobi się miękka. Do gorącej kaszy wrzucić połamaną na kawałki czekoladę i wymieszać, aż się rozpuści. Dodać cukier puder i znów wymieszać. Kaszę zblendowac.
Każdy wafel smarować ok jedną łyżką masy i przyciskać następnym. Ja robiłam 5 wafli z czterema wartwami masy.
Złożone wafle obciążyć deską do krojenia i schłodzić żeby masa zastygla. Śmietanę podgrzać i wrzucić do niej połamaną na kawałki czekoladę. Wymieszać do rozpuszczenia. Posmarować wafle.
Gdy czekolada zastygnie pokroić wafle w trójkąty.