eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Wafel kokosowo-kakaowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Domowe wafelki - fajny pomysł na domowe, własnoręcznie przygotowane słodkości. Idealne na każdą okazję.

Wafel kokosowo-kakaowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wafel kokosowo-kakaowy

 

  • opakowanie wafla
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka w proszku
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 100 g cukru waniliowego
  • 1-2 łyżeczki cukru migdałowego
  • 0,5 szklanki mleka
  • kostka margaryny
  • aromat waniliowy
  • powidła
  • 2 łyżki kako

Sposób przygotowania:

Wafel kokosowo-kakaowy
Cukier, cukier waniliowy,cukier migdałowy wsypyp do mleka. Zagotuj. Do zagotowanego mleka z cukrami dodaj pokrojoną margarynę. Po rozpuszczeniu się margaryny, wsyp wiórki kokosowe i aromat. Wymieszaj. Dodaj mleko w proszku i wymieszaj wszystko a jednolita masę. Możesz podzielić masę na pół. Jedną część odstaw a do drugiej wsyp kakao i dokładnie wymieszaj. Przekładaj ciepłą masą na zmianę z dżemem. Następnie wstawić do lodówki, przygniatając czymś ciężkim. Zostaw najlepiej na całą noc.
Wafel kokosowo-kakaowy
Cukier, cukier waniliowy,cukier migdałowy wsypyp do mleka.
Wafel kokosowo-kakaowy
Po rozpuszczeniu się margaryny, wsyp wiórki kokosowe i aromat.
Wafel kokosowo-kakaowy
Dodaj mleko w proszku i wymieszaj wszystko a jednolita masę.
Wafel kokosowo-kakaowy
Możesz podzielić masę na pół. Jedną część odstaw a do drugiej wsyp kakao i dokładnie wymieszaj.