Sposób przygotowania:
Wafelek - ciasto bez pieczenia
Na początku blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia (można bez papieru). Następnie spód blaszki wyłożyć herbatnikami. Herbatniki posmarować powidłami śliwkowymi.
Wafelki czekoladowe pokroić na drobne kawałki (3 - 4 wafelki odłożyć na górę). Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki. Śmietanę 30 % dobrze schłodzoną ubić na sztywną masę z cukrem pudrem oraz z serkiem mascarpone .
Pokrojone wafelki wmieszać do ubitej śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać.
Na herbatniki z powidłami rozłożyć połowę śmietany. Na śmietanę rozłożyć herbatniki i rozłożyć pozostałą śmietanę wyrównać.
Górę obsypać pokrojonymi, pokruszonymi wafelkami.
Ciasto włożyć co najmniej na 3 - 4 godziny do lodówki.
Smacznego.
Czas przygotowania 30 minut + czas chłodzenia.
Wafelki czekoladowe pokroić na drobne kawałki (3 - 4 wafelki odłożyć na górę). Czekoladę deserową posiekać na małe kawałki. Śmietanę 30 % dobrze schłodzoną ubić na sztywną masę z cukrem pudrem oraz z serkiem mascarpone .
Pokrojone wafelki wmieszać do ubitej śmietany dodać posiekaną czekoladę i delikatnie wymieszać.
Na herbatniki z powidłami rozłożyć połowę śmietany. Na śmietanę rozłożyć herbatniki i rozłożyć pozostałą śmietanę wyrównać.
Górę obsypać pokrojonymi, pokruszonymi wafelkami.
Ciasto włożyć co najmniej na 3 - 4 godziny do lodówki.
Smacznego.
Czas przygotowania 30 minut + czas chłodzenia.