Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane kakaowe z jabłkami i galaretką
Umyte jabłka obrać cienko ze skórki, zetrzeć na tarce do ogórków w cienkie talarki. Starte jabłka wymieszać z cukrem, cynamonem i kisielem pomarańczowym, odstawić na bok.
Do pojemnika wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, wbić jajka, wlać olej rzepakowy i mleko, rózgą dokładnie wymieszać na masę nie za gęstą.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wylać do formy.
Jabłka wymieszać i wyłożyć na ciasto, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut.
Ciasto w formie dobrze wystudzić, galaretki wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, gdy zacznie tężeć wyłożyć na wystudzone ciasto, schować do lodówki do stężenia galaretki.
Do pojemnika wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, kakao, wbić jajka, wlać olej rzepakowy i mleko, rózgą dokładnie wymieszać na masę nie za gęstą.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wylać do formy.
Jabłka wymieszać i wyłożyć na ciasto, piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut.
Ciasto w formie dobrze wystudzić, galaretki wymieszać w gorącej wodzie i wystudzić, gdy zacznie tężeć wyłożyć na wystudzone ciasto, schować do lodówki do stężenia galaretki.