Sposób przygotowania:
Sernik z piernikami
Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagniatamy w jednolitą masę. Ciasto chłodzimy przez dwie godziny. Tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Wałkujemy ciasto. Układamy na dnie tortownicy.
Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy miękkie masło. Miksujemy. Dodajemy ser. Miksujemy.
Masę serową wylewamy na ciasto. Układamy pierniki. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 70 minut. studzimy.
Lukier: Wszystkie składniki mieszamy. Zdobimy wystudzone ciasto.
Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy miękkie masło. Miksujemy. Dodajemy ser. Miksujemy.
Masę serową wylewamy na ciasto. Układamy pierniki. Ciasto pieczemy w 180 stopniach przez 70 minut. studzimy.
Lukier: Wszystkie składniki mieszamy. Zdobimy wystudzone ciasto.