luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Wafelki na maslance

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Te wafelki smakuja tez na drugi dzien, jesli przechowamy je w woreczku foliowym.

Wafelki na maslance

Składniki:

Wafelki na maslance

 

  • 3 szklanki maki pszennej
  • 1 szklanka maki ziemniaczanej
  • 1/2 lyzeczki soli
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 1 lyzeczka sody
  • 3 szklanki maslanki
  • 1 szklanka mleka
  • 12 lyzek oleju
  • 2 jajka
  • 4 lyzki cukru
  • 2 cukry waniliowe

Sposób przygotowania:

Wafelki na maslance
W jednym naczyniu wymieszac suche a w drugim ubic mokre skladniki. Mokre skladniki wlac do suchych, wymieszac. Piec w gofrownicy wafelki na zloty kolor. Podawac z cukrem pudrem, dzemem lub bita smietana.