Sposób przygotowania:
Wafelki poziomkowo-krówkowe
MASA POZIOMKOWA: Do garnka wsypujemy cukier puder i wlewamy śmietanę. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 5 minut. Następnie wsypujemy galaretkę i mieszamy, aż się rozpuści. Gotujemy do chwili, gdy masa zacznie gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i odkładamy, aby przestygła. Pierwszego wafla smarujemy masą krówkową (masę dobrze jest nakładać na tą stronę wafla, która ma głębsze kwadraciki i przykrywać tą stroną z drobniejszymi. Dzięki temu warstwy się nie będą rozklejały). Przykrywamy go waflem kolejnym, na którym rozprowadzamy masę poziomkową. Powtarzamy tę czynność, aż do wykorzystania wszystkich wafli i obu mas. Całość przyciskamy czymś cięższym (może to być deska do krojenia), odstawiamy na kilka godzin i dopiero kroimy.