Sposób przygotowania:
Łasuch z wafelkami
Ciasto jasne - Białka ubić na sztywno. Odłożyć. Pozostałe żółtka ucieramy na tzw. kogi el mogiel z cukrem gdy cukier się nam rozpuści dodajemy olejek cytrynowy oraz skórkę cytrynową. Do utartej masy dodajemy mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem mieszamy na jednolitą masę. Na końcu dodajemy ubitą wcześniej pianę delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę posmarowaną pieczemy 25 minut w temp.180.Tak samo postępujemy ubijając ciasto ciemne - tylko dodajemy tam rozpuszczoną na parze czekoladę. Masa z wafelków - Ubijamy kremówkę. dzielimy ja na dwa. Kroimy wafelki na drobne kwadraciki dodajemy do odłożone kremówki do jednej czekoladowe do drugiej waniliowe.Przekładamy ciasto - ciasto ciemne - masa z wafelkami waniliowymi - ciasto jasne - masa z wafelkami czekoladowymi - galaretka rozpuszczona w 3 szklankach wody . Tężejącą zalewamy wierzch ciasta.