Sposób przygotowania:
Domowe wafelki z dwoma kremami
MASA BIAŁA Mleko płynne zagotować z cukrem, ostudzić. Miękkie masło utrzeć w misce na puszysto, dodawać po łyżce mleka z cukrem, cały czas miksując. Na koniec wsypać mleko w proszku. Zmiksować dokładnie. MASA CIEMNA Miękkie masło utrzeć na puszysto. Dodać krem czekoladowy i zmielone orzechy laskowe. Zmiksować na gładki krem. WYKONANIE Na foli aluminiowej położyć wafel, wyłożyć całą jasną masę. Rozprowadzić równo i przykryć drugim waflem.Następnie wyłożyć całą masę ciemną, znów równo rozprowadzić i przykryć trzecim waflem. Całość zawinąć szczelnie folią. Włożyć do lodówki na kilka godzin aby masy stężały. Najlepiej położyć na górze deseczkę i coś cięższego, np. karton z mlekiem. Po wyjęciu z lodówki pokroić na porcje. Najlepszy jest na drugi dzień, gdy wafelek lekko zmięknie od kremów. Można oczywiście polać wafelki czekoladą, jednak dla mnie już by to było za słodkie, odpuściłam więc ten dodatek.
zbysiowa
Alex_M
z radością bym Cię poczęstowała, ale córcia z mężem wciągnęli wszystkie!
wyszły naprawdę smaczne i chociaż ciężko się powstrzymać, lepsze są na drugi i trzeci dzień :)
polecam!
zbysiowa
Wierzę;)