Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Wafelki wiosennie

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

lekkie śniadanie na początek wiosennego, pięknego dnia

Wafelki wiosennie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wafelki wiosennie

 

  • 5-6 wafli extra cienkich ryżowych Good Food
  • 1 serek wiejski, taki granulowany
  • kilka rzodkiewek
  • kawałek ogórka świeżego
  • po kilka gałązek różnej zieleniny (mieszanka koperku, cienkiego szczypiorku i natki)
  • pieprz ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Wafelki wiosennie
Rzodkiewki, ogórka i zieleninę opłukałam i dokładnie osuszyłam. Zieleninę posiekałam (2 łyżki), rzodkiewki i ogórka (razem ze skórką) pokroiłam w drobniutką kostkę. Dodałam wszystko do serka wiejskiego, doprawiłam pieprzem ziołowym i wymieszałam. Z kawałka ogórka i rzodkiewki ostrym nożykiem ścięłam spiralne paski, które następnie zwinęłam w rozetki.Na wafle nałożyłam porcje wiosennego serka, udekorowałam rozetkami rzodkiewki i ogórka oraz listkami koperku.
Wafelki wiosennie
Etap 1