Sposób przygotowania:
Wafelki z masą dyniowąETAP 1:
Dynię myjemy, wydrążamy środek, miąższ ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy laskę cynamonu, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż całkowicie zmięknie.
ETAP 2:
Kiedy dynia jest już miękka, usuwamy z garnka laskę cynamonu i blendujemy na mus. Dodajemy cukier i margarynę, podgrzewamy do czasu ich rozpuszczenia.
ETAP 3:
Do gorącej masy wsypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą. Studzimy.
ETAP 4:
Wystudzoną masą przekładamy wafle.
UWAGA!
Podane składniki na masę wystarczają do przełożenia dwóch opakowań wafli tortowych, jednak jeśli nie macie aż takiej chęci na nie, możecie przygotować pół porcji masy lub np. drugą połowę wykorzystać jako smarowidło do pieczywa.
misia5
Dziękuję ;) Może nie do końca taki deser jest zdrowy za sprawą margaryny i cukru, ale bardzo smaczny.
ajrinwu