Sposób przygotowania:
Wafelki z masą kakaową
W garnku o grubym dnie rozpuszczamy masło razem z mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym.
Mieszamy cały czas, aż cukier się rozpuści.
Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia wsypujemy mleko w proszku i kakao. Bardzo energicznie mieszamy, aby powstała jednolita masa bez grudek. Chwilę przestudzamy.
Wafle rozkładamy, smarujemy masą kakaową i przykładamy kolejnymi.
Całość przykrywamy czymś ciężkim, a po zastygnięciu kroimy na mniejsze wafelki.
Mieszamy cały czas, aż cukier się rozpuści.
Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia wsypujemy mleko w proszku i kakao. Bardzo energicznie mieszamy, aby powstała jednolita masa bez grudek. Chwilę przestudzamy.
Wafle rozkładamy, smarujemy masą kakaową i przykładamy kolejnymi.
Całość przykrywamy czymś ciężkim, a po zastygnięciu kroimy na mniejsze wafelki.