Sposób przygotowania:
Szparagi konserwowe w sosie
Szparagi przekładamy ze słoiczka na cedzak i odsączamy z zalewy. Odsączone z zalewy szparagi kładziemy na desce i kroimy w nieduże kawałki.
Do garnka wlewamy mleko ( trochę zostawiamy w szklance ) stawiamy na gazie, dodajemy pokrojone szparagi i przyprawy, zagotowujemy i gotujemy przez 5 minut. W międzyczasie do reszty mleka, wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do gotujących się szparagów i gotujemy przez chwilę. Myjemy natkę pietruszki i kroimy. Posypujemy gotowy sos.
Do garnka wlewamy mleko ( trochę zostawiamy w szklance ) stawiamy na gazie, dodajemy pokrojone szparagi i przyprawy, zagotowujemy i gotujemy przez 5 minut. W międzyczasie do reszty mleka, wsypujemy mąkę i mieszamy. Wlewamy do gotujących się szparagów i gotujemy przez chwilę. Myjemy natkę pietruszki i kroimy. Posypujemy gotowy sos.