Ewa27

Ewa27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Wafle kajmakowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały deser, bardzo prosty w wykonaniu. Wafle przekładane masa kajmakową to deser, który każdemu będzie smakował niezależnie od wieku.

Wafle kajmakowe

Składniki:

Wafle kajmakowe

na wafle

Sposób przygotowania:

Wafle kajmakowe
Orzechy włoskie mielimy. Mleko skondensowane przelewamy do garnka o grubym dnie. Zagotowujemy. Następnie przez 15 minut gotujemy na średnim ogniu. Gdy masa będzie gęsta dodajemy do niej zmielone orzechy. Mieszamy. Studzimy. Wafle przekładamy wystudzoną masą. U mnie były to dwie warstwy masy i dwie warstwy wafli.

Chłodzimy w lodówce przez całą noc. Kroimy wafle na trójkąty. Czekoladę łamiemy na kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ozdabiamy czekoladą wafle.