Sposób przygotowania:
Wafle z czekoladą
Czekoladę rozpuszczamy stale mieszając. Budyń mieszamy z 1/4 szklanki mleka.
Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, do wrzącego mleka wlewamy budyń, gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy.
Miękkie masło przekładamy do miski i ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce budyń i przestudzoną czekoladę.
Kremem przekładamy wafle, lekko dociskamy. Chłodzimy kilka godzin.
Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, do wrzącego mleka wlewamy budyń, gotujemy aż zgęstnieje. Studzimy.
Miękkie masło przekładamy do miski i ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodajemy po łyżce budyń i przestudzoną czekoladę.
Kremem przekładamy wafle, lekko dociskamy. Chłodzimy kilka godzin.