Sposób przygotowania:
Wafle z masą z mleka w proszku (wersja II)
Rodzynki namoczyć.
2 wafle pokruszyć lub zmielić w blenderze.
Mleko zagotować z cukrem i wanilią. Masło roztopić i wlać do mleka. Nie gotować. Kolejno do mleka wsypywać porcjami mleko w proszku, kakao, pokruszone wafle oraz rodzynki. Wymieszać składniki.
Masę wyłożyć na jeden z wafli, drugim waflem przykryć. Obciążyć i wystudzić.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z niewielką ilością mleka zagęszczonego (może być zwykłe) i za pomocą np. woreczka strunowego na wierzch wylać czekoladę.
Pozostawić do zastygnięcia, pokroić.
2 wafle pokruszyć lub zmielić w blenderze.
Mleko zagotować z cukrem i wanilią. Masło roztopić i wlać do mleka. Nie gotować. Kolejno do mleka wsypywać porcjami mleko w proszku, kakao, pokruszone wafle oraz rodzynki. Wymieszać składniki.
Masę wyłożyć na jeden z wafli, drugim waflem przykryć. Obciążyć i wystudzić.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej z niewielką ilością mleka zagęszczonego (może być zwykłe) i za pomocą np. woreczka strunowego na wierzch wylać czekoladę.
Pozostawić do zastygnięcia, pokroić.
Etap 1:
Etap 2:
Etap 3:
Etap 4:
Magdalena88
mocsłodkości
Hrabina w kuchni
Wafle są tylko zabarwione, smakują jak tradycyjne :)
niezły kąsek
Hrabina w kuchni
Ależ skąd, kupiłam :D