Sposób przygotowania:
Wafle z masą z orzechowego cappuccino
Margarynę przełożyć do niedużego garnuszka i nastawić ją na podgrzewanie. Po chwili do rozpuszczanej margaryny dodać śmietanę, biały cukier oraz słodkie, rozpuszczalne kakao. Gotować wszystko na niedużym płomieniu do całkowitego rozpuszczenia się margaryny oraz do momentu, gdy wszystkie składniki się połączą uważając, by nie doprowadzić ich do zagotowania. Połączone składniki będące jednolitą masą odstawić na chwilę do ostygnięcia. Gdy masa będzie już nieco chłodniejsza dosypać do niej cappuccino (ja wybrałam cappuccino o smaku orzechowym, by wafle miały kakaowo – orzechowy posmak, zużyłam jedno całe opakowanie o wadze 130g) i dokładnie rozmieszać dodane cappuccino w składnikach wcześniej razem podgrzanych w garnuszku. Po dodaniu cappuccino mamy gotową masę do przekładania wafli. Smarować kolejno po jednym waflu i kłaść na niego, przykładać następny wafel aż do wykończenia całej paczki wafli, do momentu przełożenia wszystkich wafli. Przełożone wafle owinąć w papier (najlepiej w ten, w którym kupiliśmy wafle) i obciążyć je z góry, docisnąć od góry czymś, by wafle się dobrze zlepiły, były zwarte (ja użyłam do tego celu drewnianej deski do krojenia i kartonów z sokami). Obciążone wafle zostawić na 3 – 4 godziny. Po upływie tego czasu można już kroić wafle, Pokrojone wafle najlepiej przechowywać w lodówce.