Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z dynią
Wątróbkę obieramy z błonek myjemy i osuszamy na sitku.
Odsączone wątróbki posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.
Dynię obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
Por i paprykę kroimy dowolnie.
Jabłko nie obieramy i kroimy w cząstki
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy kostki dyni doprawiamy przyprawami podsmażamy cały czas mieszamy, jak dynia trochę zmięknie dodajemy por, paprykę i jabłko.
Zdejmujemy z patelni warzywa a na patelnię dajemy wątróbkę podsmażamy dodajemy cebulę.
Smażymy aż wątróbka zmieni kolor.
Do wątróbki dodajemy podsmażone warzywa mieszamy i podajemy na ciepło np z pieczywem na ciepłą kolację.
POLECAM!!!!
Odsączone wątróbki posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.
Dynię obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
Por i paprykę kroimy dowolnie.
Jabłko nie obieramy i kroimy w cząstki
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy kostki dyni doprawiamy przyprawami podsmażamy cały czas mieszamy, jak dynia trochę zmięknie dodajemy por, paprykę i jabłko.
Zdejmujemy z patelni warzywa a na patelnię dajemy wątróbkę podsmażamy dodajemy cebulę.
Smażymy aż wątróbka zmieni kolor.
Do wątróbki dodajemy podsmażone warzywa mieszamy i podajemy na ciepło np z pieczywem na ciepłą kolację.
POLECAM!!!!
gusia1000