Sposób przygotowania:
Waflowe serca z lodami
Masło rozpuścić w rondelku i pozostawić je do ostygnięcia. Zmiksować wodę, mleko, mąkę i proszek do pieczenia na gładkie płynne ciasto, a potem dodać do niego rozpuszczone masło. Całość dobrze wymieszać. Rozgrzać gofrownicę, wysmarować tłuszczem. Piec gofry do złotobrązowego koloru, wyjąć, ułożyć je na metalowej kratce, jeden obok drugiego. Podzielić lody na plastry grubości 2 cm i uformować z nich serduszka, foremką lub nożem. Gofry rozdzielić na serca. Przełożyć wafle lodami robiąc sandwiche. Na końcu udekorować deser posypką czekoladową i truskawkami.
evita0007
darexons
To jest taka podkładka. Prawie 3D :)
evita0007
zuzi
evita0007
A jednak dobrze podejrzewałam.Tylko @darexons mnie omamił !!!!