ciachoooo

ciachoooo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Waflowy przekładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

budyń 0,5 l mleka 2 jaja 150 ml kremówki 2 łyżki cukru cukier waniliowy 4 duże andruty brzoskwinie z puszki 20 dag owoców lub dżem

Waflowy przekładaniec

Składniki:

Waflowy przekładaniec

 

  • budyń
  • 0,5 l mleka
  • 2 jaja
  • 150 ml kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 4 duże andruty
  • brzoskwinie z puszki
  • 20 dag owoców lub dżem

Sposób przygotowania:

Waflowy przekładaniec
Budyń ugotować dodając do niego żółtka. Białka ubić na sztywną pianę, domieszać do budyniu i odstawić w chłodne miejsce. Zimny już budyń wymieszać z ubitą kremówką. Wafle pokroić w kwadraty, brzoskwinie w kostkę. Wafle posmarować budyniem, wcisnąć w niego brzoskwinie i posmarować dżemem lub ułożyć owoce. Od razu podawać.