paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

waflowy tort kajmakowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kolejne ciasto bez użycia piekarnika

waflowy tort kajmakowy

Składniki:

waflowy tort kajmakowy

 

  • nie całe opakowanie wafli typu andruty
  • puszka słodzonego skondensowanego mleka
  • 4 łyżki nutelli
  • olejek waniliowy

Sposób przygotowania:

waflowy tort kajmakowy
Puszkę z mlekiem zalewamy wodą i tak na niewielkim ogniu gotujemy 1,5 godziny. Po tym czasie puszkę studzimy i otwieramy. Powstałą masę dzielimy na dwie równe części. Do pierwsze dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy a do drugiej olejek wanilinowy. Andruty przemiennie smarujemy obiema warstwami i składamy aby powstał przekładany tort. Można podać w całości lub pokroić na mniejsze wafelki.

Tagi:

tort