Sposób przygotowania:
Walentynkowe gofry
Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Do ubitych jajek dodajemy ciągle mieszając mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlewamy wystudzone masło i dodajemy parę kropli aromatu pomarańczowego.
Wszystko dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i za pomocą chochelki wlewamy porcje ciasta. Pieczemy w gofrownicy na złoty kolor aż gofry będą chrupiące ok. 3-4 min.
Gofry podajemy gorące z dodatkiem konfitury truskawkowej na talerzu i ozdabiamy czekoladowymi kamyczkami.
Na koniec wlewamy wystudzone masło i dodajemy parę kropli aromatu pomarańczowego.
Wszystko dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i za pomocą chochelki wlewamy porcje ciasta. Pieczemy w gofrownicy na złoty kolor aż gofry będą chrupiące ok. 3-4 min.
Gofry podajemy gorące z dodatkiem konfitury truskawkowej na talerzu i ozdabiamy czekoladowymi kamyczkami.