Sposób przygotowania:
Gofry z bitą śmietaną i owocami
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy żółtka, cukier,cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wlewamy mleko, wodę gazowana, olej. Wszystko miksujemy mikserem na gładką masę. Ciasto odstawiamy na 10 minut żeby odpoczęło.
Rozgrzana gofrownicę smarujemy olejem, nalewamy porcję ciasta i pieczemy na złoty kolor z obydwu stron. Upieczone gofry układamy na metalowej kratce.
Śmietanę ubijamy na sztywno, cukier puder i cukier waniliowy mieszamy z śmietan-fixem, dodajemy do ubitej śmietany, mieszamy.
Maliny i borówki myjemy i osuszamy. Na gofry nakładamy porcję śmietany i układamy owoce, dekorujemy listkami mięty.
Rozgrzana gofrownicę smarujemy olejem, nalewamy porcję ciasta i pieczemy na złoty kolor z obydwu stron. Upieczone gofry układamy na metalowej kratce.
Śmietanę ubijamy na sztywno, cukier puder i cukier waniliowy mieszamy z śmietan-fixem, dodajemy do ubitej śmietany, mieszamy.
Maliny i borówki myjemy i osuszamy. Na gofry nakładamy porcję śmietany i układamy owoce, dekorujemy listkami mięty.
Holly
Marika-
Magdalena88