Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Walentynkowe szaleństwo

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Połączone serduszka z ciasta francuskiego przekładane czekoladowym kremem.

Walentynkowe szaleństwo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Walentynkowe szaleństwo

 

  • Ciasto francuskie - arkusz(kupiłam w biedronce)
  • nutella lub inny krem czekoladowy - 2 łyżki
  • pisak cukrowy - 1 sztuka (czerwony)

Sposób przygotowania:

Walentynkowe szaleństwo
Nastawiamy piekarnik na 180*C Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego foremką wycinamy serduszka(patrz foto) sklejamy 4 serduszka razem - pokazane na zdjęciu jak to zrobić:) nakłuwamy (możemy ale nie jest to konieczne posypać ciasto cukrem. Wstawiamy ciastka do nagrzanego piekarnika do 180*C włączamy termoobieg i pieczemy 20 minut. Wyciągamy ciastka smarujemy kremem - jeszcze ciepłe lepiej rozprowadza się krem. Przykrywamy drugim ciastkiem. Dekorujemy pisakiem. Podajemy:)
Walentynkowe szaleństwo
Wycinamy foremką z ciasta francuskiego odpowiedni kształt
Walentynkowe szaleństwo
sklejamy 4 serduszka u podstawy - mocno dociskamy
Walentynkowe szaleństwo