Sposób przygotowania:
Walentynkowy deser
Galaretkę najlepiej przygotować dzień wcześniej. Zagotować szklankę wody, rozpuścić w niej galaretkę i żelatynę. Odstawić do ostygnięcia. Silikonowe foremki natłuścić olejem i wlać galaretkę. Resztę wylać do niewielkiego płaskiego naczynia aby miała ok 1/2cm wysokości. Odstawić do lodówki do stężenia. Foremką wyciąć serduszka z galaretki i przykleić je do wewnętrznej ścianki kieliszków do wina. Galaretki w foremce silikonowej delikatnie podważyć nożykiem i wyjąć. Śmietankę ubić z cukrami i śmietanfiksem na sztywno, wypełnić kieliszki. Udekorować małymi serduszkami i listkami melisy lub mięty.
kołczu
joana30
Dziękuję i cieszę się, że Ci się spodobał ;)
marietta