iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Waniliowe kwiatuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasteczka są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu przy czym są cudowne w smaku.

Waniliowe kwiatuszki

Składniki:

Waniliowe kwiatuszki

 

Sposób przygotowania:

Waniliowe kwiatuszki
Zimne masło pokroić w kostkę, dodać cukry oraz mąkę i szybko zagnieść ciasto. Ciasta nie chłodzimy tylko od razu wałkujemy na około 1 cm grubości i przy pomocy foremki wycinamy ciasteczka. Blaszkę do pieczenia delikatnie smarujemy tłuszczem i układamy ciasteczka( możemy je układać w bliskich odstępach bo za bardzo nie rosną). Piekarnik nagrzewamy do 180st i pieczemy ciasteczka około10- 15 min do momentu zrumienienia. Ja ciasto podzieliłam na dwie części i do jednej dodałam 1 łyżkę maku. Ciasteczka są pyszne, ale nie polecam zamiany masła na margarynę bo cały urok tkwi w tym maślanym smaku.