Sposób przygotowania:
Waniliowe mini romby
Mąkę, cukier puder oraz szczyptę soli przesiewamy na stolnicę.Dodajemy pokrojone w małą kostkę masło, żółtka oraz ekstrakt waniliowy. Szybko zarabiamy gładkie i elastyczne ciasto, które wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Gdy się schłodzi rozwałkowujemy je na 3-4 mm i wycinamy ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Pieczemy w temp. 180-190 st przez około 15 minut.Czas pieczenia zależy od wielkości ciastek oraz tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.
Upieczone ciasteczka odstawiamy do ostudzenia.
Czekoladę mleczną topimy w kąpieli wodnej. Połowę ciasteczka pokrywamy czekoladą, a następnie posypujemy kokosem i odstawiamy do zastygnięcia. Połowę ciasteczek można zostawić tylko z czekoladą.
Gdy się schłodzi rozwałkowujemy je na 3-4 mm i wycinamy ciasteczka, które układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Pieczemy w temp. 180-190 st przez około 15 minut.Czas pieczenia zależy od wielkości ciastek oraz tego jak grubo rozwałkowaliśmy ciasto.
Upieczone ciasteczka odstawiamy do ostudzenia.
Czekoladę mleczną topimy w kąpieli wodnej. Połowę ciasteczka pokrywamy czekoladą, a następnie posypujemy kokosem i odstawiamy do zastygnięcia. Połowę ciasteczek można zostawić tylko z czekoladą.
edytaha
misia5
Moja rodzina też je uwielbia:)
Bahus
misia5
Zapraszam w odwiedziny:) Zrobię do kawy:)