Sposób przygotowania:
Waniliowe naleśniki na mące krupczatce
Ciasto:
Jajka utrzeć z cukrem waniliowym oraz szczyptą soli i następnie na przemian połączyć z mąką, wodą oraz mlekiem.
Wyjdzie rzadkie ciasto, które należy odstawić na około 20-30 minut.
Później dodać 2 łyżki oleju i delikatnie wmieszać go za pomocą łyżki.
Smażenie:
Na uprzednio rozgrzanej patelni energicznym ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta.
Naleśniki smażyć z do lekkiego.
Jajka utrzeć z cukrem waniliowym oraz szczyptą soli i następnie na przemian połączyć z mąką, wodą oraz mlekiem.
Wyjdzie rzadkie ciasto, które należy odstawić na około 20-30 minut.
Później dodać 2 łyżki oleju i delikatnie wmieszać go za pomocą łyżki.
Smażenie:
Na uprzednio rozgrzanej patelni energicznym ruchem rozprowadzić cienką warstwę ciasta.
Naleśniki smażyć z do lekkiego.
ciasteczka
Di bloguje
Dziękuję.
ciasteczka napisał(a):
lukrowanepierniczki