Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1246]

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Krem ten sprawdzi się również jako lekki deser. Polecam.

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

Składniki:

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

 

  • 200g śmietanki 30-36%
  • 200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku)
  • 2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)
  • 1 opakowanie śmietan-fixu

Sposób przygotowania:

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki

Krem:

Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki
Krem po schłodzeniu będzie bardziej stabilny.

Schłodzoną śmietankę z cukrem pudrem i opcjonalnie ze śmietan-fixem (*) należy ubić na sztywno.
Następnie całość partiami połączyć z serkiem waniliowym.
Powinien powstać gęsty krem,który po schłodzeniu będzie bardziej stabilny.

(*) Śmietan-fix dodaję w przypadku niezbyt gęstego serka lub gdy chcę uzyskać bardziej sztywną konsystencję - np. do przełożenia delikatnego ciasta lub dekoracjitylkami.