Sposób przygotowania:
Makaron z cukinią i brokułem w sosie śmietanowym
Makaron gotujemy al dente. Brokuł dzielimy na cząstki i również gotujemy al dente ( dosłownie 2-3 min).
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Następnie wrzucamy cukinię ( nie obraną) pokrojoną np w półplasterki, podsmażamy. Dodajemy osączoną kukurydzę, przyprawiamy. Wlewamy śmietankę i chwilę podgrzewamy. Sos mieszamy z makaronem.
Smacznego
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Następnie wrzucamy cukinię ( nie obraną) pokrojoną np w półplasterki, podsmażamy. Dodajemy osączoną kukurydzę, przyprawiamy. Wlewamy śmietankę i chwilę podgrzewamy. Sos mieszamy z makaronem.
Smacznego