Anna Olson

Anna Olson

Kucharz
[Przepisów: 14]

Waniliowy pudding z tapioką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekki deser, który smakuje wyśmienicie! Waniliowy pudding z tapioką to propozycja w sam raz dla poszukiwaczy nowych smaków!

Waniliowy pudding z tapioką

Składniki:

Waniliowy pudding z tapioką

 

 

 

 

 

  • 6 łyżek cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Waniliowy pudding z tapioką
Wyciągnij nasionka z laski waniliowej i zmieszaj z mlekiem wraz z ekstraktem waniliowym. Dodaj kardamon, cukier i tapiokę a następnie pozostaw na 5 minut. Mieszankę umieść w garnku i gotuj mieszając przez 12 minut. Kiedy zacznie się gotować pozostaw na gazie jeszcze przez 3 minuty nadal mieszając. Ściągnij z ognia.

Białko ubij na sztywną pianę. Żółtko wmieszaj dokładnie w ugotowaną masę a następnie, delikatnie, ubita pianę.

W przygotowane foremki włóż maliny i przykryj je puddingiem. Schładzaj przez 3 godziny.

Przepis z Polsat Food Network