Sposób przygotowania:
Waniliowy pudding z tapioką
Wyciągnij nasionka z laski waniliowej i zmieszaj z mlekiem wraz z ekstraktem waniliowym. Dodaj kardamon, cukier i tapiokę a następnie pozostaw na 5 minut. Mieszankę umieść w garnku i gotuj mieszając przez 12 minut. Kiedy zacznie się gotować pozostaw na gazie jeszcze przez 3 minuty nadal mieszając. Ściągnij z ognia.
Białko ubij na sztywną pianę. Żółtko wmieszaj dokładnie w ugotowaną masę a następnie, delikatnie, ubita pianę.
W przygotowane foremki włóż maliny i przykryj je puddingiem. Schładzaj przez 3 godziny.
Przepis z Polsat Food Network
Białko ubij na sztywną pianę. Żółtko wmieszaj dokładnie w ugotowaną masę a następnie, delikatnie, ubita pianę.
W przygotowane foremki włóż maliny i przykryj je puddingiem. Schładzaj przez 3 godziny.
Przepis z Polsat Food Network