Sposób przygotowania:
Pianka brzoskwiniowa
Dwie dojrzałe brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy sok cytrynowy i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy cukier puder, łyżkę mleka i mieszamy. Żelatynę zalewamy 1 łyżką wody.
Do rondelka wlewamy śmietanę, mleko, dodajemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy rozmoczoną żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Zostawiamy do przestygnięcia. Do rondelka dodajemy zmiksowane brzoskwinie. Mieszamy.
Ostatnią brzoskwinię kroimy na kawałki i układamy na dnie pucharków. Na nie wykładamy piankę. Wstawiamy deser do lodówki na kilka godzin, aby pianka stężała.
Do rondelka wlewamy śmietanę, mleko, dodajemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy rozmoczoną żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Zostawiamy do przestygnięcia. Do rondelka dodajemy zmiksowane brzoskwinie. Mieszamy.
Ostatnią brzoskwinię kroimy na kawałki i układamy na dnie pucharków. Na nie wykładamy piankę. Wstawiamy deser do lodówki na kilka godzin, aby pianka stężała.