Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pianka brzoskwiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka pyszna, aksamitna, delikatna pianka brzoskwiniowa to idealny i orzeźwiający deser w upalny dzień.

Pianka brzoskwiniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pianka brzoskwiniowa

 

Sposób przygotowania:

Pianka brzoskwiniowa
Dwie dojrzałe brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy sok cytrynowy i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy cukier puder, łyżkę mleka i mieszamy. Żelatynę zalewamy 1 łyżką wody.

Do rondelka wlewamy śmietanę, mleko, dodajemy cukier. Podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści. Następnie dodajemy rozmoczoną żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Zostawiamy do przestygnięcia. Do rondelka dodajemy zmiksowane brzoskwinie. Mieszamy.

Ostatnią brzoskwinię kroimy na kawałki i układamy na dnie pucharków. Na nie wykładamy piankę. Wstawiamy deser do lodówki na kilka godzin, aby pianka stężała.
Pianka brzoskwiniowa
Brzoskwinie miksujemy do uzyskania gładkiej masy
Pianka brzoskwiniowa
Do rondelka wlewamy śmietanę, mleko, dodajemy cukier
Pianka brzoskwiniowa
Do rondelka dodajemy zmiksowane brzoskwinie
Pianka brzoskwiniowa
Ostatnią brzoskwinię kroimy na kawałki i układamy na dnie pucharków

Tagi:

desery owoce