Sposób przygotowania:
Pudding z sosem truskawkowymEtap 1
Jajka wbić do miski, roztrzepać z brązowym cukrem i cukrem waniliowym.
Etap 2
Mleko, mleko zagęszczone i mascarpone zagotować cały czas mieszając, żeby się nie przypaliło.
Etap 3
Do jajek stopniowo dolewać po trochu gorącego płynu i cały czas mieszać. Wszystko przelać z powrotem do garnka.
Podgrzewać na małym ogniu ok. 5 minut cały czas ubijając trzepaczką.
Etap 4
Bułki pokroić w kostkę, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Etap 5
Zalać je gorącą masą jajeczno-mleczną, wymieszać i odłożyć na ok. pół godziny. Po tym czasie pudding wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.
Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut.
Etap 6
Truskawki umyć, odszypułkować, zmiksować blenderem, dosłodzić do smaku cukrem.
Etap 7
Upieczony pudding podzielić na porcje, polać sosem truskawkowym i podawać.