Sposób przygotowania:
Warstwowa galaretka owocowa
Brzoskwinie obrać ze skórki, pokroić na kawałki i zmiksować na gładką masę z dodatkiem 1-2 łyżek cukru. 2 lekko czubate łyżeczki żelatyny zalać 1/3 szklanki gorącej wody i odstawić na 5-10 minut. Po tym czasie dokładnie wymieszać, dodać do brzoskwiń i całość zmiksować. Masę rozlać do 4 pucharków i wstawić do lodówki. Z fig wydrążyć środek i dodać do niego śmietankę lub mleko oraz 2-4 łyżki cukru (zależy od gustu) i całość zmiksować. W 1/3 szklanki gorącej wody rozpuścić 3 lekko czubate łyżeczki żelatyny (tak jak w przypadku warstwy brzoskwiniowej). Do masy figowej dodać żelatynę i wszystko razem zmiksować. Wylać na zestalone brzoskwinie i wstawić do lodówki żeby sie wszystko zestaliło.