Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka gyros
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą gyros o pozostawić na kilka godzin w chłodnym miejscu. Następnie mięso podsmażyć z każdej strony.
Paprykę opłukać, osuszyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę również pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki.
Ułożyć poszczególne warstwy w szklanej salaterce: pierś z kurczaka cebula keczup ogórki, kukurydza majonez papryka kapusta pekińska.
Paprykę opłukać, osuszyć, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Ogórki i cebulę również pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Kapustę pekińską pokroić w cienkie paseczki.
Ułożyć poszczególne warstwy w szklanej salaterce: pierś z kurczaka cebula keczup ogórki, kukurydza majonez papryka kapusta pekińska.