Sposób przygotowania:
Sałatka Gyros
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, zalewamy zalewą z przyprawy gyros i odstawiamy na pół godziny do lodówki. W tym czasie kroimy w kosteczkę cebulę, ogórki. Smażymy kurczaka.
Wykonanie sosu czosnkowego:
Przez praskę wyciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy 4 łyżki majonezu najlepiej kieleckiego, 2 łyżki śmietany i dwie łyżki jogurtu naturalnego. Mieszamy.
Sałatka warstwowa: pierś z kurczaka+cebula+sos czosnkowy+ogórek+kukurydza+ketchup+kapusta pekińska
Wykonanie sosu czosnkowego:
Przez praskę wyciskamy 2 ząbki czosnku, dodajemy 4 łyżki majonezu najlepiej kieleckiego, 2 łyżki śmietany i dwie łyżki jogurtu naturalnego. Mieszamy.
Sałatka warstwowa: pierś z kurczaka+cebula+sos czosnkowy+ogórek+kukurydza+ketchup+kapusta pekińska