Sposób przygotowania:
Sałatka romanesco z jajkiem i oliwkami
Kalafior romanesco myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na różyczki. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 7 min. Odcedzamy i studzimy.
Jajka gotujemy na twardo zimne obieramy i kroimy w ćwiartki. Oliwki czarne odcedzamy na sitku. Olej mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, solimy do smaku.
Na talerzu układamy różyczki kalafiora, przekładamy kawałkami jajka i ozdabiamy oliwkami. Całość polewamy sosem czosnkowym. Podajemy zaraz po zrobieniu.
Jajka gotujemy na twardo zimne obieramy i kroimy w ćwiartki. Oliwki czarne odcedzamy na sitku. Olej mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, solimy do smaku.
Na talerzu układamy różyczki kalafiora, przekładamy kawałkami jajka i ozdabiamy oliwkami. Całość polewamy sosem czosnkowym. Podajemy zaraz po zrobieniu.