Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z gotowaną piersią kurczaka
Mieszankę ryżową gotujemy według przepisu na opakowaniu i odsączamy z wody. Groszek i paprykę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy majonez, śmietanę i przyprawy.
W salaterce układamy warstwy : pokrojoną pierś z kurczaka, groszek, paprykę, mieszankę ryżową, sos majonezowo - śmietanowy. Każdą warstwę lekko dociskamy i posypujemy solą oraz pieprzem.
Dekorujemy listkami szpinaku.
W salaterce układamy warstwy : pokrojoną pierś z kurczaka, groszek, paprykę, mieszankę ryżową, sos majonezowo - śmietanowy. Każdą warstwę lekko dociskamy i posypujemy solą oraz pieprzem.
Dekorujemy listkami szpinaku.