Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z tuńczykiem
Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcedzić. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce. Marchewki parować na pół twardo ostudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ryż ugotować i ostudzić. W wysokiej misce układamy warstwami porcję ryżu ,marchewki, ogórków kiszonych, kukurydzę, tuńczyka, jajka.
Majonez wymieszać z przyprawami , można też dodać jogurt i polać po sałatce ułożyć kolejną warstwę i tak do wykończenia składników.
Ryż ugotować i ostudzić. W wysokiej misce układamy warstwami porcję ryżu ,marchewki, ogórków kiszonych, kukurydzę, tuńczyka, jajka.
Majonez wymieszać z przyprawami , można też dodać jogurt i polać po sałatce ułożyć kolejną warstwę i tak do wykończenia składników.