Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z tuńczykiem
Na początek ryż ugotować w lekko osolonej wodzie a potem odsączyć z go wody i wysypać z woreczka do naczynia Wystudzić od czasu do czasu mieszając aby się nie skleił. Paprykę oraz cebulę pokroić osobno w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
W misce najlepiej przezroczystej układać warstwami ryż, paprykę, cebulę, kukurydzę a potem kapustę oraz wymieszany majonez z ketchupem i doprawiony solą i pieprzem. Na sam koniec wyłożyć z puszki tuńczyka i udekorować sałatkę natką pietruszki.
Przed podaniem schłodzić ją w lodówce a po nałożeniu na talerz można wymieszać ze sobą warstwy sałatki.
W misce najlepiej przezroczystej układać warstwami ryż, paprykę, cebulę, kukurydzę a potem kapustę oraz wymieszany majonez z ketchupem i doprawiony solą i pieprzem. Na sam koniec wyłożyć z puszki tuńczyka i udekorować sałatkę natką pietruszki.
Przed podaniem schłodzić ją w lodówce a po nałożeniu na talerz można wymieszać ze sobą warstwy sałatki.