patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 710]

Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i bardzo szybkie w wykonaniu babeczki z ciasta francuskiego, przekładane masą bakaliową. Idealne.

Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami

 

  • 400 g ciasta francuskiego
  • 1 sloiczek ok 200 ml masy bakaliowej lub dowolnej masy do wypieków
  • 3 łyżeczki cukru trzcinowego

Sposób przygotowania:

Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami
Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Za pomocą foremki do ciasteczek, wycinam ok 27 kółek o średnicy ok 4 cm.

Do silikonowej foremki kładę jedno koło następnie za pomocą łyżeczki kładę masę bakaliową, przykrywam drugim kółkiem i znów za pomocą łyżeczki nakładam masę, przykrywam trzecim plackiem.

Wierzch posypuję cukrem trzcinowym. Tak powstaje 9 babeczek.

Piekę ok 30 min w 180 stopniach.

Smacznego.
Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami
Ciasto francuskie rozwałkowuję. Przygotowuję okrągłą foremkę o średnicy ok 4cm
Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami
Za pomocą foremki wykrajam z ciasta 27 kółek.
Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami
Do foremki wkładam jedno kółko następnie kładę masę.
Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami
Przykrywam drugim krążkiem ciasta francuskiego.
Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami
Następnie kładę drugą porcję masy.
Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami
Przykrywam trzecim krążkiem i posypuję cukrem.