iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Warzywa na krótko z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warzywa na krótko z bułką tartą

Warzywa na krótko z bułką tartą

Składniki:

Warzywa na krótko z bułką tartą

 

  • 4 szt marchewka,
  • 1 szt cukinia,
  • 2 garście fasolka,
  • 2 łyżki masło,
  • 2 łyżki bułka tarta,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na krótko z bułką tartą
Fasolkę szparagową myjemy odcinamy końce . Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Cukinię myjemy wycieramy nie obieramy kroimy w cienkie paseczki i solimy .Taką cukinie odstawiamy . Fasolkę szparagową z marchewką gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelnie na masełko dodajemy cukinię ,marchewkę i fasolkę . Chwile podsmażamy . Doprawiamy przyprawą uniwersalna i dodajemy bułkę tarta i posiekany koperek . Mieszamy doprawiamy pieprzem do smaku . Podajemy na ciepło

Tagi:

tarta cukinia