iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Warzywa na parze z serem twarogowym wędz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Warzywa na parze z serem twarogowym wędzonym

Warzywa na parze z serem twarogowym wędz

Składniki:

Warzywa na parze z serem twarogowym wędz

 

  • 1 szt marchewka,
  • 1/2 szt por,
  • 1 garść fasolka zielona,
  • 1/2 szklanki groszek zielony,
  • 4 różyczki kalafiora
  • sos sojowy,
  • 3 łyżki twaróg wędzony,
  • 1 pęczek Szczypiorek cienki,
  • pieprz kolorowy ziarnisty

 

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na parze z serem twarogowym wędz
Marchewkę obieramy i kroimy w kosteczkę. Groszek zielony mrożony odmrażamy. Kalafior kroimy na małe różyczki, pora kroimy w plasterki. Fasolkę kroimy na pół. Warzywa wkładamy do urządzenia do gotowania na parze i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu kropimy je sosem sojowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym. Przed podaniem posypujemy pokruszonym serem twarogowym wędzonym. Podajemy .

Tagi:

sosy