PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Warzywa w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

W Ameryce i Kanadzie powszechne jest jedzenie kalafiora i brokułów na surowo - dlatego wcześniej ich nie gotujemy.

Warzywa w cieście

Składniki:

Warzywa w cieście

 

  • ciasto naleśnikowe:
  • 150g mąki pszennej
  • 1 jako
  • 250ml wody
  • szczypta przyprawy uniwersalnej lub tylko soli

 

  • 1 mały brokuł
  • 1 marchewka
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 0,25l oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

Warzywa w cieście
Składniki ciasta mieszamy na jednolitą masę za pomocą rózgi, a następnie wkładamy do lodówki na czas przygotowywania warzyw. Brokuł dzielimy na różyczki, cukinię i cebulę kroimy w krążki (przy czym cebulę rozdzielamy dodatkowo na obrączki), marchewkę kroimy na pół, a następnie w "zapałki". Warzywa maczamy w cieście, a następnie smażymy na rozgrzanym głębokim tłuszczu do czasu, aż się zarumienią ~1-2min.