Sposób przygotowania:
Warzywna pasta na kanapki
1. Warzywa obieramy, myjemy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie odcedzamy i studzimy.
2. Przestudzone warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy natkę pietruszki i majonez,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Rady: Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny. Pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.
2. Przestudzone warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy natkę pietruszki i majonez,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.
Rady: Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny. Pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.