Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Warzywna pasta na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Warzywna pasta na kanapki? Czemu nie. Mocno pachnąca i pyszna. Polecam podać ze świeżym pieczywem na śniadanie lub kolację. Jest bardzo syta.

Warzywna pasta na kanapki

Składniki:

Warzywna pasta na kanapki

Składniki:

  • 2 średnie pietruszki
  • 2 średnie marchewki
  • 1 średni seler
  • sól do smaku
  • biały pieprz mielony do smaku
  • 2 łyżeczki suszonej pietruszki
  • 1-2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Warzywna pasta na kanapki
1. Warzywa obieramy, myjemy, zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie odcedzamy i studzimy.

2. Przestudzone warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy natkę pietruszki i majonez,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.

3. Pastę podajemy od razu lub schłodzoną z lodówki.

Rady: Zamiast majonezu możemy użyć jogurt naturalny. Pasta będzie wtedy mniej kaloryczna.