Sposób przygotowania:
Warzywne pucharki.
Pomidory umyć,sparzyć wrzątkiem i zdjąć z nich skórki,a papryki przekroić i oczyścić z nasion i ogonków przed zmiksowaniem.Pomidory przekroić na ćwiartki i usunąć równie twardy środek,a potem zmiksować z 1/3 mascarpone i sokiem z cytryn i kłaść do pucharka.Drugą warstwę przygotować z umytego i posiekanego szczypiorku oraz przyprawy tzaziki,miksując ją,a potem wmieszać parę kulek pieprzu kolorowego.Trzecią warstwę przygotować ze sparzonej i oczyszczonej z nasion papryki,reszty mascarpone oraz kulek pieprzu i soku cytrynowego,miksując w robocie kuchennym lub blenderem w garnku.Ostatnią warstwę masy paprykowo-serowej przelożyć na wierzch drugiej warstwy szczypiorkowej i posypać po wierzchu resztą szczypiorku.Schłodzić od 30-40 min. w lodówce.Podawać przekąskę na 5 min. po wyjęciu z lodówki.Do tego pieczywo chrupkie z "Wasy".